Nieuws

14.11.2011

...en Actie - met de nieuwe editie van BELFOR's klantenmagazine’

Wanneer was de laatste keer dat je nog eens een boeiende film zag? Al een tijdje geleden? Dan is het tijd voor wat verandering…, met de nieuwste editie van BELFOR’s klantenmagazine.

SOLUTIONS#9 werd samengesteld onder het motto ‘actiefilms’. Niet alleen omdat we van boeiende films houden, maar ook omdat de dagelijkse business bij BELFOR veel raakpunten heeft met de klassieke actie-drama films.

Bij beiden draait het allemaal over de orde die verstoord werd, en deze te herstellen met overgave, vastberadenheid en volharding, tot aan het ‘happy end’.

Tussen de dringende schadegevallen, vindt u verschillende amusante artikels rond het onderwerp ‘actiefilms’. Wij wensen u een aangename, boeiende en ontspannende lectuur en zoals altijd, kijken wij uit naar uw feedback en suggesties.

Met dit laatste in gedachten, geniet van de film!

 

 


24.05.2011

BELFOR Belgium; uitgeroepen tot ‘Trends Gazelle 2011’

Tijdens de uitreiking op 18/5, werd BELFOR Belgium uitgeroepen tot één van de 75 snelst groeiende ondernemingen en behoort ze tot de ‘Trends Gazellen 2011’ van de provincie Antwerpen, in de categorie van middelgrote ondernemingen. 

De ‘Trends Gazellen’ - een concept van de financieel-economische weekbladen Trends & Trends-Tendances – zijn een selectie van snelgroeiende bedrijven die symbool staan voor competitief ondernemerschap. Het gaat in eerste instantie om bedrijven die een voldoende operationele zelfstandigheid bezitten, minstens vijf jaar oud zijn en die in de periode 2005-2009 het snelst gegroeid zijn qua omzet, personeel en cashflow. 

Met het Trends Gazellen-concept willen Trends en Trends-Tendances jaarlijks opnieuw de onderlinge kruisbestuiving tussen deze snelgroeiende ondernemingen bevorderen en zo een optimale voedingsbodem helpen creëren voor zelfstandig ondernemerschap.

Ludovic Gillias


24.05.2011

CEO BELFOR gaat undercover op televisiezender CBS

13 miljoen kijkers stemden af op CBS’ hitserie “Undercover Boss” en zagen hoe Sheldon Yellen, CEO van BELFOR, zich inliet voor een emotioneel avontuur doorheen het alledaagse leven van 4 BELFOR-medewerkers. 

Vermomd as nieuweling ‘Tom Kelly’ ging BELFOR’s CEO mee ‘on the job’ zowel in Norfolk, Viriginia, Denver als Colorado en Indianapolis. Tijdens diverse afbraak-, decontaminatie-, en restauratieopdrachten werd de ‘big boss’ door de niets vermoedende medewerkers van niets gespaard. Doch, Sheldon hield vol!
Gedurende de tijd die hij doorbracht met deze mensen, werd hij geconfronteerd met de persoonlijke moeilijkheden waarmee deze mensen te maken hadden en was hij geëmotioneerd te zien hoe dit hen niet weerhield om elke dag opnieuw het beste van zichzelf te geven bij BELFOR. En hoe deze mensen met passie en medeleven omgaan met klanten die net waardevolle zaken verloren hebben in een brand-, storm- of waterschade. De CEO was positief verrast door de bemerkenswaardige interactie tussen de BELFOR-medewerkers en de klanten.
De ‘undercover boss’ viel tijdens zijn missie echter één keer uit zijn rol; toen een medewerkster hem vertelde dat ze omwille van een wettelijke loonstop nooit de loonsverhoging had gekregen die haar beloofd was voor de promotie van 2 jaar geleden en dat ze betreurde het gevoel te hebben dat niemand van de BELFOR directie wist wie ze was en wat ze deed, werden de emoties hem te groot en onthulde Sheldon zijn ware identiteit. De deelname aan “Undercover Boss’ was een unieke kans en ervaring, zowel voor Sheldon als voor de betreffende medewerkers en heeft vele ogen doen open gaan. De betreffende medewerkers kregen de promoties die ze verdienden en de kansen om hun dromen waar te maken.

 

 


De medewerkers zijn dankbaar dat ze ‘the big boss’ op deze manier hebben mogen leren kennen. Zij voelen zich nu zoveel meer geapprecieerd voor hun werk en hebben op hun beurt zoveel meer liefde en waardering voor BELFOR en de persoon die het bedrijf leidt.  Een medewerker verklaart: “ik voel me gelukkiger dan ooit bij BELFOR”.
Nu dat de CEO van BELFOR een beter idee heeft van de interne werking van zijn bedrijf, is iedereen ervan overtuigd dat dit ongetwijfeld tot positieve veranderingen binnen BELFOR zal leiden.

 

 

 

Ludovic Gillias